tag:blogger.com,1999:blog-1354508241086409017.post9016994084634805019..comments2023-12-20T10:46:30.407+01:00Comments on Życie smakiem się toczy...: Chleb żytni jasny na zakwasieEwahttp://www.blogger.com/profile/04577745095986218398noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1354508241086409017.post-81052314192693173922014-03-09T06:14:38.946+01:002014-03-09T06:14:38.946+01:00Ja robię tak: wyjmuję zakwas, zostawiam go w tempe...Ja robię tak: wyjmuję zakwas, zostawiam go w temperaturze pokojowej na ok. 2 godziny i dokarmiam (100 g mąki żytniej 2000 + 100 g wody). Przykrywam ściereczką i zostawiam na noc, żeby się uaktywnił. Następnego dnia z takiego aktywnego zakwasu przygotowuję zaczyn, a dalej postępuję zgodnie z przepisem. Ewahttps://www.blogger.com/profile/04577745095986218398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1354508241086409017.post-5318516008474721942014-02-20T15:28:33.165+01:002014-02-20T15:28:33.165+01:00Super chlebek! Niby wyszedł, ale skórka bardzo spi...Super chlebek! Niby wyszedł, ale skórka bardzo spieczona :-\ A powiedz proszę, bo jestem debiutantką.Jak będę chciała upiec drugi chlebek, to wystarczy od razu z zakwasu z lodówki zrobić zaczyn i resztę?Martanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1354508241086409017.post-20347085785243743072014-02-13T06:20:13.532+01:002014-02-13T06:20:13.532+01:00Gratuluję! Bardzo się cieszę, że wreszcie się udał...Gratuluję! Bardzo się cieszę, że wreszcie się udało :) Życzę ci dalszych piekarskich sukcesów! :)Ewahttps://www.blogger.com/profile/04577745095986218398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1354508241086409017.post-15156959543619613362014-02-12T15:49:36.905+01:002014-02-12T15:49:36.905+01:00Po kilku miesiącach prób z chlebem żytnim na zakwa...Po kilku miesiącach prób z chlebem żytnim na zakwasie i po wywaleniu około, jak się doliczyłam, 11 spapranych bochenków do kosza, w końcu udało mi się z Twojego przepisu upiec chleb doskonały!!! Jestem przeszczęśliwa!! Dziękuję :).Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12380605982474123695noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1354508241086409017.post-12972693574579968692013-04-05T12:55:21.743+02:002013-04-05T12:55:21.743+02:00Najlepszy jest świeżo upieczony z masełkiem.
--
P...Najlepszy jest świeżo upieczony z masełkiem.<br /><br />--<br />Pozdrawiam Kulinarnyblog.plKulinarnyblog.plhttp://www.kulinarnyblog.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1354508241086409017.post-84726152050083400382013-04-05T10:57:01.836+02:002013-04-05T10:57:01.836+02:00Bardzo dziękuję :)Bardzo dziękuję :)Ewahttps://www.blogger.com/profile/04577745095986218398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1354508241086409017.post-13265096703987605882013-04-05T10:31:27.237+02:002013-04-05T10:31:27.237+02:00piękny!!! rzekłabym wzorcowy bochen :) gratuluję w...piękny!!! rzekłabym wzorcowy bochen :) gratuluję wypieku :)Wiewiórahttps://www.blogger.com/profile/04423912356997406858noreply@blogger.com